ALEKSANDRA RACZYŃSKA

MGR DIETETYKI

Absolwentka studiów inżynierskich oraz magisterskich Dietetyki na Wydziale Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Aktualnie kontynuuje rozwój naukowy na doktoracie. Na co dzień pracuje w szpitalu na oddziale chirurgii z onkologią, gdzie zajmuje się edukacją pacjentów oraz doborem odpowiedniej, indywidualnej interwencji żywieniowej.  Przyjmuje również w gabinecie jako dietetyk w zespole opieki koordynowanej.

“Celem mojej pracy nigdy nie jest zmuszenie Pacjenta do życia z jadłospisem, a nauka zdrowych nawyków, edukacja i wyszkolenie do dostosowania żywienia do swojego stanu zdrowia i stylu życia.”

Obszar działań:

  • redukcja masy ciała,
  • opieka żywieniowa Pacjenta onkologicznego,
  • przygotowanie żywieniowe do zabiegów i operacji,
  • nauka zdrowych nawyków żywieniowych,
  • żywienie w chorobach przewlekłych (cukrzyca, nadciśnienie, choroby układu sercowo-naczyniowego).

Ukończone kursy i szkolenia

  • Żywienie pozajelitowe i dojelitowe w warunkach domowych,
  • Leczenie żywieniowe dla członków zespołów żywieniowych,
  • Akademia Leczenia Żywieniowego organizowana przez POLSPEN,
  • Czynny udział w konferencji „Zdrowie inwestycją w przyszłość jednostki i społeczeństwa”,
  • Kurs podnoszący kwalifikacje kadry medycznej udzielającej świadczenia zdrowotne,w tym w związku z COVID-19 dla dietetyków,
  • Udział w IX Sympozjum Terapii Żywieniowej w Onkologii,
  • Czynny udział w konferencji Międzynarodowej ICYR 9,
  • Udział w XI Kongresie Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i VII  Zjazdu Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego Dzieci,
  • Certyfikat znajomości języka angielskiego na poziomie B2 [B2 First FCE].

Skontaktuj się ze mną:

+48 501 198 815
aleksandra.raczynska.dietetyk@interia.eu